Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 52 g
Karbohydrat: 43,3 g
Fett: 2,9 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 0,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 85 E%
Fett: 12 E%
Protein: 2 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 866 kJ (205 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400j2,9 g12%
KarbohydratMI018143,3 g85%
Kostfiber400j1 g0%
Protein400j0,8 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014252 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse200 g
Sukkerarter400j43,3 g
Sukker, tilsatt9643,3 g
Sukker, fritt33143,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032520 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032239 µg-RE5 %
Betakaroten400j237 µg
Retinol400j0 µg
Vitamin D400j0 µg0 %
Vitamin E400j1,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400j0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)400j0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)400j0,5 mg
NiacinekvivalenterMI04210,6 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400j0,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)400j13 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)400j0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400j1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400j13 mg1 %
Kalium (K)400j130 mg3 %
Natrium (Na)400j1 176 mg
Salt (NaCl)MI01202,9 g
Fosfor (P)400j14 mg2 %
Magnesium (Mg)400j10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400j0,7 mg6 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400j0,1 mg0 %
Selen (Se)400j0 µg0 %
Jod (I)400j2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0858Condiment (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0130Glass container
M0203Bottle or jar
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400j
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2022-05-24. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: