Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 85,2 g
Vann: 7 g
Protein: 4,3 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 0,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 92 E%
Protein: 5 E%
Fett: 2 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 580 kJ (372 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6220,9 g2%
KarbohydratMI018185,2 g91%
Kostfiber6223 g1%
Protein6224,3 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI01427 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse62249,3 g
SukkerarterMI051235,9 g
Sukker, tilsatt400k36 g
Sukker, fritt701G36 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03221 µg-RE0 %
Betakaroten400e6 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6220 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2100,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)2100,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)2100,3 mg
NiacinekvivalenterMI04211 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2100,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)2108 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6220 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)6224 mg0 %
Kalium (K)62274 mg2 %
Natrium (Na)622320 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)62225 mg3 %
Magnesium (Mg)6227 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2100,3 mg2 %
Kobber (Cu)6220,04 mg4 %
Sink (Zn)6220 mg0 %
Selen (Se)6222 µg2 %
Jod (I)6222 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1379Field corn
C0155Seed
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0274Flaked
H0354Sugar coated or covered
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
400k
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2023-06-13. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
622
Livsmedelsverket. Spannmåls- och potatisprodukter 2021. Analys av näringsämnen. Livsmedelsverket, Uppsala, 2023. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: