Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 60 g
Fett: 35 g
Karbohydrat: 2,9 g
Protein: 2 g
Energiinnhold
Fett: 94 E%
Karbohydrat: 4 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 378 kJ (335 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a35 g93%
KarbohydratMI01812,9 g3%
Kostfiber500 g0%
Protein114a2 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014260 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325505 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322522 µg-RE69 %
Betakaroten112a206 µg
Retinol114a488 µg
Vitamin D114a0,2 µg2 %
Vitamin E114a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)114a0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a80 mg6 %
Kalium (K)114a97 mg2 %
Natrium (Na)114a30 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a53 mg8 %
Magnesium (Mg)114a6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0,2 mg1 %
Selen (Se)114a1 µg1 %
Jod (I)114a17 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0782Cream (EUROFIR)
B1201Cow
C0161Heavy cream
E0119Semisolid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0101Lactic acid fermented
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0213Box
N0022Polystyrene
N0033Polyester
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: