Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 4,9 g
Protein: 3,5 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 1,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 42 E%
Protein: 30 E%
Fett: 20 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 200 kJ (48 kcal)
  • Spiselig del: 90 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420a1,1 g20%
KarbohydratMI01814,9 g41%
Kostfiber420a2 g8%
Protein420a3,5 g29%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325499 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322997 µg-RE132 %
Betakaroten420a5 982 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420a1,7 mg-ATE14 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420a0,19 mg14 %
Vitamin B2 (riboflavin)420a0,43 mg26 %
Vitamin B3 (niacin)420a2,4 mg
NiacinekvivalenterMI04213 mg14 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420a0,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)420a116 µg36 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420a70 mg66 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420a202 mg17 %
Kalium (K)420a647 mg19 %
Natrium (Na)420a27 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)420a52 mg8 %
Magnesium (Mg)420a28 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420a5,5 mg50 %
Kobber (Cu)420a0,22 mg24 %
Sink (Zn)420a1,8 mg12 %
Selen (Se)420a3 µg3 %
Jod (I)3254 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1277Dill
C0150Whole plant or most parts used
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: