Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Fett: 26,5 g
Karbohydrat: 12,8 g
Protein: 1,6 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 80 E%
Karbohydrat: 18 E%
Protein: 2 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 227 kJ (296 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000226,5 g79%
KarbohydratMI018112,8 g17%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI00021,6 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI000212,7 g
Sukker, tilsattMI000212,6 g
Sukker, frittMI000212,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032540 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032241 µg-RE5 %
BetakarotenMI000221 µg
RetinolMI000238 µg
Vitamin DMI00020,9 µg9 %
Vitamin EMI00027,5 mg-ATE62 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
NiacinekvivalenterMI00020,4 mg1 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI000214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000215 mg1 %
Kalium (K)MI000227 mg0 %
Natrium (Na)MI0002849 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)MI000250 mg7 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0276Dressing for food (US CFR)
A0859Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1017Oil-producing plant
C0190Fat or oil
E0102Liquid, high viscosity
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0158Sucrose added
H0185Egg yolk added
H0368Stabilizer added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0214Bottle
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: