Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 99 g
Karbohydrat: 0,6 g
Protein: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Protein: 40 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 17 kJ (4 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett500 g0%
KarbohydratMI01810,6 g60%
Kostfiber500 g0%
Protein450c0,4 g40%
Alkohol500 g0%
VannMI014299 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450c0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,1 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450c0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c3 mg0 %
Kalium (K)450c34 mg1 %
Natrium (Na)450c5 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450c10 mg1 %
Magnesium (Mg)450c4 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c0,1 mg0 %
Kobber (Cu)450c0,07 mg7 %
Sink (Zn)450c0,1 mg0 %
Selen (Se)450c1 µg1 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0302Vinegar (US CFR)
A0856Seasoning or extract (EUROFIR)
B1140Fruit-producing plant
C0001Part of plant or animal not known
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0123Alcohol-acetic acid fermented
J0104Preserved by fermentation
K0003No packing medium used
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: