Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Karbohydrat: 23,3 g
Protein: 10 g
Fett: 8,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 46 E%
Fett: 35 E%
Protein: 20 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 870 kJ (207 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,2 g34%
KarbohydratMI018123,3 g45%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000210 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000223,3 g
Sukker, tilsattMI000223,1 g
Sukker, frittMI000223,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325135 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322135 µg-RE18 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI0002135 µg
Vitamin DMI00021,9 µg19 %
Vitamin EMI00023,9 mg-ATE32 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
NiacinekvivalenterMI00022,5 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000252 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000242 mg3 %
Kalium (K)MI0002108 mg3 %
Natrium (Na)MI0002112 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002158 mg24 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,5 mg13 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI000217 µg20 %
Jod (I)MI000226 µg18 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0792Egg dish (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0358Aerated by whipping
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0052Egg shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: