Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Protein: 10,2 g
Karbohydrat: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 96 E%
Karbohydrat: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 180 kJ (42 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224b0 g0%
KarbohydratMI01810,4 g3%
Kostfiber500 g0%
Protein224b10,2 g96%
Alkohol500 g0%
VannMI014289 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol224b0 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E224b0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)224b0,31 mg19 %
Vitamin B3 (niacin)224b0 mg
NiacinekvivalenterMI04212,6 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)224b0,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)224b0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)224b0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)224b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224b6 mg0 %
Kalium (K)224b160 mg4 %
Natrium (Na)224b190 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)224b17 mg2 %
Magnesium (Mg)224b13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224b0 mg0 %
Kobber (Cu)224b0,02 mg2 %
Sink (Zn)224b0 mg0 %
Selen (Se)224b6 µg7 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0241Egg white, albumen
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0052Egg shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
224b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: