Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Fett: 28,5 g
Protein: 16 g
Karbohydrat: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 79 E%
Protein: 20 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 330 kJ (321 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224b28,5 g79%
KarbohydratMI01810,2 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224b16 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014255 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325440 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322440 µg-RE58 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol224b440 µg
Vitamin D224b8 µg80 %
Vitamin E224b13,3 mg-ATE110 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224b0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)224b0,45 mg28 %
Vitamin B3 (niacin)224b0 mg
NiacinekvivalenterMI04214 mg19 %
Vitamin B6 (pyridoksin)224b0,31 mg17 %
Vitamin B9 (folat)224b145 µg45 %
Vitamin B12 (kobalamin)224b5,2 µg130 %
Vitamin C (askorbinsyre)224b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224b135 mg11 %
Kalium (K)224b110 mg3 %
Natrium (Na)224b73 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)224b515 mg80 %
Magnesium (Mg)224b14 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224b5,3 mg48 %
Kobber (Cu)224b0,14 mg15 %
Sink (Zn)224b3,8 mg27 %
Selen (Se)224b48 µg56 %
Jod (I)32566 µg47 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0215Egg yolk
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
224b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: