Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 12,1 g
Fett: 11,8 g
Karbohydrat: 0,7 g
Energiinnhold
Fett: 67 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 653 kJ (157 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,8 g66%
KarbohydratMI01810,7 g1%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000212,1 g31%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325157 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322158 µg-RE21 %
BetakarotenMI000213 µg
RetinolMI0002156 µg
Vitamin DMI00022,3 µg23 %
Vitamin EMI00024,7 mg-ATE39 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,32 mg20 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
NiacinekvivalenterMI00023 mg14 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000231 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,2 µg30 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000262 mg5 %
Kalium (K)MI0002143 mg4 %
Natrium (Na)MI0002434 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI0002194 mg30 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,8 mg16 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI000220 µg23 %
Jod (I)MI000233 µg23 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0792Egg dish (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0151Spice or herb added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: