Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 10,1 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 88 E%
Kostfiber: 12 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 194 kJ (46 kcal)
  • Spiselig del: 90 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett701G0 g0%
KarbohydratMI018110,1 g87%
Kostfiber701G3 g12%
Protein701G0 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse701G0,1 g
Sukkerarter701G10 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03225 µg-RE0 %
Betakaroten701G30 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E701G0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)701G0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)701G0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)701G0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,2 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)701G0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)701G2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)701G2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)701G3 mg0 %
Kalium (K)701G82 mg2 %
Natrium (Na)701G0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)701G7 mg1 %
Magnesium (Mg)701G3 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G0,1 mg0 %
Kobber (Cu)701G0,04 mg4 %
Sink (Zn)701G0 mg0 %
Selen (Se)701G0 µg0 %
Jod (I)701G1 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1245Apple
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0001Geographic place or region not known

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: