Eplecidereddik

Energi i 100 g

17 kJ (4 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 99 g
Karbohydrat: 0,6 g
Protein: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Protein: 40 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 17 kJ (4 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400j0 g0%
KarbohydratMI01810,6 g60%
Kostfiber400j0 g0%
Protein400j0,4 g40%
Alkohol500 g0%
VannMI014299 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter400j0,6 g
Sukker, tilsatt960 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten400j0 µg
Retinol400j0 µg
Vitamin D400j0 µg0 %
Vitamin E400j0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400j0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400j0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400j0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,1 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400j0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400j0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)400j0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400j0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400j9 mg0 %
Kalium (K)400j17 mg0 %
Natrium (Na)400j7 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400j5 mg0 %
Magnesium (Mg)400j3 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400j0,2 mg1 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400j0,1 mg0 %
Selen (Se)400j0 µg0 %
Jod (I)400j0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0302Vinegar (US CFR)
A0856Seasoning or extract (EUROFIR)
B1140Fruit-producing plant
C0001Part of plant or animal not known
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0123Alcohol-acetic acid fermented
J0104Preserved by fermentation
K0003No packing medium used
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400j
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2022-05-24. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: