Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 42,8 g
Protein: 22,8 g
Vann: 20 g
Fett: 7,2 g
Kostfiber: 7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 51 E%
Protein: 27 E%
Fett: 19 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 442 kJ (342 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g7,2 g18%
Karbohydrat2042,8 g50%
Kostfiber460g7 g3%
Protein460g22,8 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014220 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325210 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322420 µg-RE56 %
Betakaroten202 520 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,25 mg19 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g1,34 mg83 %
Vitamin B3 (niacin)460g9 mg
NiacinekvivalenterMI042112,8 mg63 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g2,41 mg133 %
Vitamin B9 (folat)460g274 µg85 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g50 mg47 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g1 139 mg99 %
Kalium (K)460g3 020 mg88 %
Natrium (Na)460g62 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)460g313 mg48 %
Magnesium (Mg)460g347 mg115 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g32,3 mg293 %
Kobber (Cu)460g0,68 mg75 %
Sink (Zn)460g3,9 mg27 %
Selen (Se)460g4 µg4 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1469Tarragon
C0200Leaf
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: