Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Karbohydrat: 9,5 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 1,3 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Kostfiber: 11 E%
Protein: 10 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 218 kJ (52 kcal)
  • Spiselig del: 98 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450d0,3 g5%
KarbohydratMI01819,5 g73%
Kostfiber460h3 g10%
Protein450d1,3 g10%
Alkohol500 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450d0 g
Sukkerarter450d9,5 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032513 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032225 µg-RE3 %
Betakaroten450d150 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460h0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450d0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)450d0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)450d0,4 mg
NiacinekvivalenterMI04210,6 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450d0,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)460h6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d38 mg3 %
Kalium (K)450d200 mg5 %
Natrium (Na)450d3 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d15 mg2 %
Magnesium (Mg)450d15 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0,3 mg2 %
Kobber (Cu)450d0,06 mg6 %
Sink (Zn)450d0,3 mg2 %
Selen (Se)450d0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1302Fig
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
460h
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. https://fdc.nal.usda.gov/
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: