Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 11,1 g
Karbohydrat: 6,6 g
Fett: 4,8 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Protein: 39 E%
Fett: 37 E%
Karbohydrat: 23 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 488 kJ (116 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a4,8 g36%
KarbohydratMI01816,6 g23%
Kostfiber223a1 g1%
Protein223a11,1 g38%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032546 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032246 µg-RE6 %
Betakaroten223a8 µg
Retinol223a45 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)223a1 mg
NiacinekvivalenterMI04213 mg14 %
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)223a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a0,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a39 mg3 %
Kalium (K)223a170 mg5 %
Natrium (Na)223a690 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)223a170 mg26 %
Magnesium (Mg)223a20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)223a0,02 mg2 %
Sink (Zn)223a0,3 mg2 %
Selen (Se)223a13 µg15 %
Jod (I)32520 µg14 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1222Fish
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0146Starch added
H0184Milk added
H0212Vegetable added
H0221Fat or oil added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: