Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 53 g
Protein: 18 g
Vann: 15 g
Fett: 8,5 g
Kostfiber: 6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 57 E%
Fett: 20 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 569 kJ (372 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1008,5 g20%
KarbohydratMI018153 g57%
Kostfiber114a6 g3%
Protein114a18 g19%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33135,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO17,8 g
Sukker, tilsatt3316,7 g
Sukker, fritt3316,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)10
Vitamin A (RE)
Betakaroten10
Retinol10
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1020,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)1020,4 mg25 %
Vitamin B3 (niacin)10
Niacinekvivalenter10
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)100240 mg20 %
Kalium (K)102700 mg20 %
Natrium (Na)114a3 960 mg
Salt (NaCl)MI01209,9 g
Fosfor (P)10
Magnesium (Mg)10254 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1021,4 mg12 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)1021,7 mg12 %
Selen (Se)10
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0136Disintegrated or ground
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0146Starch added
H0153Seafood added
H0184Milk added
H0185Egg yolk added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0317Carotenes added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0051Food contact surface from human-made material
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: