Frokostsalat, majonessalat, med ostemasse

Energi i 100 g

1 690 kJ (410 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Fett: 42 g
Protein: 6 g
Karbohydrat: 2 g
Energiinnhold
Fett: 92 E%
Protein: 6 E%
Karbohydrat: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 690 kJ (410 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett116a42 g91%
KarbohydratMI01812 g2%
Kostfiber116a0 g0%
Protein116a6 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse116a0 g
Sukkerarter116a2 g
Sukker, tilsatt116a1,1 g
Sukker, fritt3311,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032539 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032243 µg-RE5 %
Betakaroten116a51 µg
Retinol116a35 µg
Vitamin D116a0,3 µg3 %
Vitamin E116a12,8 mg-ATE106 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)116a0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)116a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)116a0 mg
NiacinekvivalenterMI04211 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)116a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)116a10 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)116a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)116a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)116a27 mg2 %
Kalium (K)116a40 mg1 %
Natrium (Na)116a440 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)116a84 mg13 %
Magnesium (Mg)116a6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)116a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)116a0,03 mg3 %
Sink (Zn)116a0,2 mg1 %
Selen (Se)116a3 µg3 %
Jod (I)116a8 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0859Dressing, mayonnaise (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0110Semiliquid with solid pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0151Spice or herb added
H0186Egg added
H0221Fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0130Glass container
M0215Jar
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
115b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, analysert verdi
116a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: