Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 80 g
Protein: 20,3 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 98 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 353 kJ (83 kcal)
  • Spiselig del: 55 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e0,2 g2%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400e20,3 g97%
Alkohol500 g0%
VannMI014280 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e0 µg
Vitamin D400e5,3 µg53 %
Vitamin E400e0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)400e3 mg
NiacinekvivalenterMI04216,7 mg33 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)400e10 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e1,8 µg45 %
Vitamin C (askorbinsyre)400e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e47 mg4 %
Kalium (K)400e463 mg13 %
Natrium (Na)400e43 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)400e239 mg37 %
Magnesium (Mg)400e29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,2 mg1 %
Kobber (Cu)420c0,02 mg2 %
Sink (Zn)400e0,8 mg5 %
Selen (Se)400e20 µg23 %
Jod (I)32512 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1143Northern pike
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: