Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 49 g
Fett: 31,2 g
Protein: 19,4 g
Karbohydrat: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 78 E%
Protein: 22 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 486 kJ (359 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett470b31,2 g77%
KarbohydratMI01810,1 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein470b19,4 g22%
Alkohol500 g0%
VannMI014249 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325350 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322364 µg-RE48 %
Betakaroten470b168 µg
Retinol470b336 µg
Vitamin D470b0 µg0 %
Vitamin E470b0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)470b0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)470b0,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)470b0,9 mg
NiacinekvivalenterMI04215,4 mg26 %
Vitamin B6 (pyridoksin)470b0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)470b52 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)470b1,2 µg30 %
Vitamin C (askorbinsyre)470b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)470b612 mg53 %
Kalium (K)470b138 mg4 %
Natrium (Na)470b1 450 mg
Salt (NaCl)MI01203,6 g
Fosfor (P)470b356 mg55 %
Magnesium (Mg)430b18 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)470b0,3 mg2 %
Kobber (Cu)430b0,02 mg2 %
Sink (Zn)470b2,5 mg17 %
Selen (Se)490a7 µg8 %
Jod (I)32512 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0253Cured or aged
H0331Interior mold cured
J0104Preserved by fermentation
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
430b
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2017.
470b
National Institute for Public Health and the Environment. NEVO online, versjon 2013/4.0.
490a
Instituto Nazionale di Recerca per gli Alimenti e la Nutrizione. Tabelle dicomposizione degli alimenti. Nettversjon, nut.entecra.it
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: