Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62,7 g
Vann: 14 g
Protein: 11,7 g
Kostfiber: 10 g
Fett: 1,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 405 kJ (332 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,6 g4%
KarbohydratMI018162,7 g75%
KostfiberMI000210 g5%
ProteinMI000211,7 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000262 g
SukkerarterMI00020,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,39 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)MI000227 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000229 mg2 %
Kalium (K)MI0002316 mg9 %
Natrium (Na)MI00020 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI0002211 mg32 %
Magnesium (Mg)MI000270 mg23 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022 mg18 %
Kobber (Cu)MI00020,23 mg25 %
Sink (Zn)MI00021,6 mg11 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: