Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 46 g
Protein: 26,9 g
Fett: 26,7 g
Energiinnhold
Fett: 68 E%
Protein: 32 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 445 kJ (348 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a26,7 g68%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a26,9 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014246 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325127 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322128 µg-RE17 %
Betakaroten701G18 µg
Retinol114a125 µg
Vitamin D10
Vitamin E114a0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,5 mg
NiacinekvivalenterMI04216,8 mg33 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a43 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a2,4 µg60 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a818 mg71 %
Kalium (K)114a76 mg2 %
Natrium (Na)114a486 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)114a595 mg92 %
Magnesium (Mg)114a33 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)114a0,04 mg4 %
Sink (Zn)114a4,6 mg32 %
Selen (Se)114a11 µg12 %
Jod (I)114a30 µg21 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: