Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Karbohydrat: 3,7 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,1 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Protein: 18 E%
Kostfiber: 15 E%
Fett: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 110 kJ (26 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420a0,2 g7%
KarbohydratMI01813,7 g59%
Kostfiber6172 g15%
Protein6171,1 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014293 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6170 g
SukkerarterMI05123,7 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325717 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03221 434 µg-RE191 %
Betakaroten6178 605 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6170,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6170,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)6170 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6170,2 mg
NiacinekvivalenterMI04210,4 mg1 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6170,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)61714 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6172 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61720 mg1 %
Kalium (K)617190 mg5 %
Natrium (Na)61757 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)61716 mg2 %
Magnesium (Mg)6178 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6170,2 mg1 %
Kobber (Cu)6170,04 mg4 %
Sink (Zn)6170,3 mg2 %
Selen (Se)6170 µg0 %
Jod (I)6170 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1227Carrot
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0152Divided into pieces
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
617
Jacobsen, J., Danielsen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: