Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Protein: 22,3 g
Fett: 21,9 g
Karbohydrat: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 67 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 204 kJ (290 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400g21,9 g67%
KarbohydratMI01810,9 g1%
Kostfiber500 g0%
Protein400g22,3 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014255 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325192 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322192 µg-RE25 %
Betakaroten400g0 µg
Retinol400g192 µg
Vitamin D400g0,2 µg2 %
Vitamin E400g0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400g0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)400g0,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)400g0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04215,3 mg26 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400g0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)400g2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)400g0,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400g633 mg55 %
Kalium (K)400g74 mg2 %
Natrium (Na)400g1 680 mg
Salt (NaCl)MI01204,2 g
Fosfor (P)400g406 mg63 %
Magnesium (Mg)400g34 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400g0,2 mg1 %
Kobber (Cu)400g0,03 mg3 %
Sink (Zn)400g3 mg21 %
Selen (Se)400g10 µg11 %
Jod (I)32534 µg24 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0784Cheese (EUROFIR)
B2247Cattle and sheep and goat
C0245Curd
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0131Preserved by chilling
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400g
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: