Havreputer, Havrefras
Energi i 100 g
Per 100 g
1 623 kJ (385 kcal)
1 623 kJ (385 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 622 | 53,5 g |
Sukkerarter | MI0512 | 9 g |
Sukker, tilsatt | 400k | 9 g |
Sukker, fritt | 701G | 8,8 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 1,2 g |
Transfettsyrer | 622 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 2,5 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 2,7 g |
Omega-3 | 400k | 0,1 g |
Omega-6 | 400k | 2,6 g |
Kolesterol | 60a | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 622 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 622 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 622 | 1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 622 | 0,2 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 622 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 622 | 2,4 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 0 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 622 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 622 | 1,5 mg-ATE | 12 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 622 | 0,17 mg | 13 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 622 | 0,08 mg | 5 % |
Vitamin B3 (niacin) | 622 | 1,6 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 3,6 mg | 17 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 622 | 0,13 mg | 7 % |
Vitamin B9 (folat) | 622 | 46 µg | 14 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 622 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 622 | 58 mg | 5 % |
Kalium (K) | 622 | 740 mg | 21 % |
Natrium (Na) | 622 | 340 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,9 g | |
Fosfor (P) | 622 | 440 mg | 68 % |
Magnesium (Mg) | 622 | 130 mg | 43 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 622 | 4,3 mg | 39 % |
Kobber (Cu) | 622 | 0,45 mg | 50 % |
Sink (Zn) | 622 | 3,3 mg | 23 % |
Selen (Se) | 622 | 8 µg | 9 % |
Jod (I) | 622 | 3 µg | 2 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0258 | Breakfast cereal (US CFR) |
A0816 | Breakfast cereal (EUROFIR) |
B1219 | Common oat |
C0134 | Seed, skin removed |
E0140 | Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0005 | Baked or roasted |
H0138 | Water removed |
H0158 | Sucrose added |
H0268 | Puffed |
H0318 | Bran added |
H0351 | Chemical leavening agent added |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0156 | Paperboard container |
M0166 | Plastic bag or pouch |
N0039 | Paper or paperboard |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |