Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 78 g
Protein: 18 g
Fett: 3,9 g
Energiinnhold
Protein: 68 E%
Fett: 32 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 450 kJ (107 kcal)
  • Spiselig del: 82 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett203,9 g32%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein2018 g67%
Alkohol500 g0%
VannMI014278 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03256 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03226 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol400c6 µg
Vitamin D400c1 µg10 %
Vitamin E400c0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,34 mg26 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,75 mg46 %
Vitamin B3 (niacin)400c7,5 mg
NiacinekvivalenterMI042110,8 mg53 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,26 mg14 %
Vitamin B9 (folat)400c20 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c10 µg250 %
Vitamin C (askorbinsyre)400c2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c6 mg0 %
Kalium (K)400c240 mg7 %
Natrium (Na)400c95 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)400c160 mg25 %
Magnesium (Mg)400c17 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c5,4 mg49 %
Kobber (Cu)420d0,31 mg34 %
Sink (Zn)400c1,3 mg9 %
Selen (Se)400c9 µg10 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0796Offal (EUROFIR)
B1349Calf
C0201Heart (ANIMAL)
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
420d
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 2. (2016).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: