Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 96 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,6 g
Karbohydrat: 1,1 g
Energiinnhold
Protein: 44 E%
Karbohydrat: 30 E%
Kostfiber: 26 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 60 kJ (14 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h0 g0%
KarbohydratMI01811,1 g30%
Kostfiber420h2 g25%
Protein420h1,6 g43%
Alkohol500 g0%
VannMI014296 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI02320 g
Sukkerarter420h1,1 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032570 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322139 µg-RE18 %
Betakaroten420h836 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420h0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)420h0,3 mg
NiacinekvivalenterMI04210,6 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420h92 µg28 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h24 mg2 %
Kalium (K)420h290 mg8 %
Natrium (Na)420h7 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420h43 mg6 %
Magnesium (Mg)420h10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,9 mg8 %
Kobber (Cu)420h0,04 mg4 %
Sink (Zn)420h0,3 mg2 %
Selen (Se)420h0 µg0 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1390Lettuce
C0200Leaf
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: