Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Protein: 19,5 g
Fett: 3,2 g
Energiinnhold
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 450 kJ (107 kcal)
  • Spiselig del: 58 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420e3,2 g26%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein420e19,5 g73%
Alkohol500 g0%
VannMI014277 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol420e3 µg
Vitamin D420e5,2 µg52 %
Vitamin E420e0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420e0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420e0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)420e7,1 mg
NiacinekvivalenterMI042110,7 mg52 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420e0,41 mg22 %
Vitamin B9 (folat)420e1 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)420e7,7 µg192 %
Vitamin C (askorbinsyre)420e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420e79 mg6 %
Kalium (K)420e301 mg8 %
Natrium (Na)420e62 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)420e213 mg33 %
Magnesium (Mg)420e23 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420e0,6 mg5 %
Kobber (Cu)420e0,06 mg6 %
Sink (Zn)420e2,7 mg19 %
Selen (Se)420e30 µg35 %
Jod (I)32519 µg13 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B3351Garfish
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420e
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: