Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Fett: 8,2 g
Karbohydrat: 2,9 g
Protein: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 82 E%
Karbohydrat: 13 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 368 kJ (89 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1028,2 g82%
Karbohydrat202,9 g13%
Kostfiber500 g0%
Protein1020,9 g4%
Alkohol500 g0%
Vann2088 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse200 g
Sukkerarter202,9 g
Sukker, tilsatt701G2,9 g
Sukker, fritt3312,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)10
Vitamin A (RE)
Betakaroten200 µg
Retinol10
Vitamin D10
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)10
Vitamin B2 (riboflavin)10
Vitamin B3 (niacin)10
Niacinekvivalenter10
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)102160 mg13 %
Kalium (K)102500 mg14 %
Natrium (Na)102530 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)1020 mg0 %
Magnesium (Mg)10
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)10
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)10
Selen (Se)10
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0123Cream product analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1452Soybean
C0190Fat or oil
E0130Liquid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0368Stabilizer added
H0748Milk protein added
J0148Ultra pasteurized (UP) by heat
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: