Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 61,9 g
Kostfiber: 14 g
Protein: 10,3 g
Vann: 10 g
Fett: 3,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Protein: 12 E%
Fett: 9 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 473 kJ (349 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400g3,6 g9%
KarbohydratMI018161,9 g71%
Kostfiber400g14 g7%
Protein400g10,3 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse400g49,1 g
Sukkerarter400g12,8 g
Sukker, tilsatt400e12,5 g
Sukker, fritt9612,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten400g0 µg
Retinol400g0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400g1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400g0,72 mg55 %
Vitamin B2 (riboflavin)400g0,54 mg33 %
Vitamin B3 (niacin)400g16,8 mg
NiacinekvivalenterMI042118,5 mg91 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400g0,91 mg50 %
Vitamin B9 (folat)400g98 µg30 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400g35 mg3 %
Kalium (K)400g440 mg12 %
Natrium (Na)400g230 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)400g310 mg48 %
Magnesium (Mg)400g120 mg40 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400g5,3 mg48 %
Kobber (Cu)400g0,4 mg44 %
Sink (Zn)400g2,4 mg17 %
Selen (Se)400g0 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1312Wheat
C0288Bran
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0158Sucrose added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0166Plastic bag or pouch
M0420Inner bag
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
400g
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: