Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Karbohydrat: 26,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 98 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 462 kJ (109 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett500 g0%
KarbohydratMI018126,5 g98%
Kostfiber2341 g1%
Protein200 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2340 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO26,5 g
Sukker, tilsatt9614,9 g
Sukker, fritt33124,4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032581 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322161 µg-RE21 %
Betakaroten234967 µg
Retinol2340 µg
Vitamin D2340 µg0 %
Vitamin E2340,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2340,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)2340,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2340,6 mg
NiacinekvivalenterMI04210,6 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2340,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)23425 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)2340 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23410 mg0 %
Kalium (K)234140 mg4 %
Natrium (Na)2344 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)23410 mg1 %
Magnesium (Mg)2349 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2340,1 mg0 %
Kobber (Cu)2340,04 mg4 %
Sink (Zn)2340,1 mg0 %
Selen (Se)2341 µg1 %
Jod (I)2341 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0206Frozen nondairy dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1270Mango
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0144Semisolid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0147Fruit added
H0158Sucrose added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
234
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2023. Næringsstoff- og tungmetallanalyser i boksis. Publisert rapport (2023): "Analyser av næringsstoffer og tungmetaller i boksis og plantebasert pålegg". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: