Iskaffe, cappuchino

Energi i 100 g

248 kJ (59 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 9,5 g
Protein: 3 g
Fett: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 65 E%
Protein: 20 E%
Fett: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 248 kJ (59 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a1 g14%
KarbohydratMI01819,5 g64%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a3 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032511 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032211 µg-RE1 %
Betakaroten200 µg
Retinol114a11 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E200 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,6 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a99 mg8 %
Kalium (K)114a165 mg4 %
Natrium (Na)114a80 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)114a89 mg13 %
Magnesium (Mg)114a10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)114a0,01 mg1 %
Sink (Zn)114a0,3 mg2 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a11 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0268Steeped beverage (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1305Coffee
C0132Seed, skin removed, germ present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0036Steeped
H0158Sucrose added
H0184Milk added
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0192Paperboard container with foil or liner overwrap
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: