Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 46 g
Fett: 27 g
Protein: 27 g
Energiinnhold
Fett: 69 E%
Protein: 31 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 458 kJ (351 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a27 g68%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a27 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014246 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325257 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322270 µg-RE36 %
Betakaroten114a159 µg
Retinol114a244 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,32 mg20 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,8 mg
NiacinekvivalenterMI04217,1 mg34 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a36 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a2,2 µg55 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a770 mg66 %
Kalium (K)114a71 mg2 %
Natrium (Na)114a440 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)114a550 mg85 %
Magnesium (Mg)114a33 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,5 mg4 %
Kobber (Cu)114a0,04 mg4 %
Sink (Zn)114a4,2 mg30 %
Selen (Se)114a12 µg14 %
Jod (I)114a32 µg22 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0291Cured or aged 2 to 4 months
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: