Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Karbohydrat: 11,5 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 2,1 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 70 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 9 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 274 kJ (65 kcal)
  • Spiselig del: 69 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420a0,6 g8%
KarbohydratMI018111,5 g70%
Kostfiber420a3 g8%
Protein420a2,1 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014283 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03221 µg-RE0 %
Betakaroten420a9 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420a0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420a0,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)420a0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)420a1,5 mg
NiacinekvivalenterMI04211,9 mg9 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420a0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)420a36 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420a6 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420a28 mg2 %
Kalium (K)420a561 mg16 %
Natrium (Na)420a3 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420a72 mg11 %
Magnesium (Mg)420a16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420a0,6 mg5 %
Kobber (Cu)420a0,12 mg13 %
Sink (Zn)420a0,1 mg0 %
Selen (Se)420a0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1038Jerusalem artichoke
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: