Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 70 g
Vann: 30 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 100 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 190 kJ (280 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1000 g0%
KarbohydratMI018170 g100%
Kostfiber500 g0%
Protein1000 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014230 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1000 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)1000 mg
NiacinekvivalenterMI04210 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)1000 mg0 %
Vitamin B9 (folat)1000 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1000 mg0 %
Kalium (K)500 mg0 %
Natrium (Na)500 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)1000 mg0 %
Magnesium (Mg)1000 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1000 mg0 %
Kobber (Cu)1000 mg0 %
Sink (Zn)1000 mg0 %
Selen (Se)1000 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0287Sweet sauce or topping (US CFR)
A0863Dessert sauce (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0211Invert sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0214Bottle
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: