Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 53,8 g
Protein: 22,7 g
Kostfiber: 10 g
Vann: 8 g
Fett: 5,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 58 E%
Protein: 24 E%
Fett: 13 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 581 kJ (375 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c5,4 g12%
KarbohydratMI018153,8 g57%
Kostfiber450c10 g5%
Protein450c22,7 g24%
Alkohol500 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33151,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,3 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03225 µg-RE0 %
Betakaroten450c32 µg
Retinol500 µg
Vitamin D450c0 µg0 %
Vitamin E450c2,5 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,45 mg34 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)450c1,9 mg
NiacinekvivalenterMI04215,7 mg28 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,45 mg25 %
Vitamin B9 (folat)450c193 µg60 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c58 mg5 %
Kalium (K)450c297 mg8 %
Natrium (Na)450c2 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450c220 mg34 %
Magnesium (Mg)450c62 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c2,6 mg23 %
Kobber (Cu)450c0,27 mg30 %
Sink (Zn)450c1,5 mg10 %
Selen (Se)450c4 µg4 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1172Garbanzo bean
C0155Seed
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: