Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 8,6 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 0,9 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Fett: 12 E%
Kostfiber: 11 E%
Protein: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 213 kJ (51 kcal)
  • Spiselig del: 74 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6180,7 g12%
KarbohydratMI01818,6 g69%
Kostfiber420i3 g11%
Protein6180,9 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse420i0 g
SukkerarterMI05128,6 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03252 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03224 µg-RE0 %
Betakaroten61827 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6181 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6180 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)6180,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)6180,2 mg
NiacinekvivalenterMI04210,3 mg1 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6180,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)61816 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)61891 mg86 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61838 mg3 %
Kalium (K)618295 mg8 %
Natrium (Na)6181 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61833 mg5 %
Magnesium (Mg)61815 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6180,2 mg1 %
Kobber (Cu)6180,16 mg17 %
Sink (Zn)6180,1 mg0 %
Selen (Se)6180 µg0 %
Jod (I)6186 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1664Kiwifruit
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
420i
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 5.1. (2023). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
610
Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, www.gov.uk
618
Jacobsen, J., Danielsen, M., Langwagen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i frugter. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: