Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Karbohydrat: 11,2 g
Fett: 9,8 g
Protein: 8 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 27 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 715 kJ (171 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,8 g50%
KarbohydratMI018111,2 g26%
KostfiberMI00023 g3%
ProteinMI00028 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00022,2 mg-ATE18 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
NiacinekvivalenterMI00022,2 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI000221 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000213 mg1 %
Kalium (K)MI000214 mg0 %
Natrium (Na)MI0002885 mg
Salt (NaCl)MI01202,2 g
Fosfor (P)MI000275 mg11 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,12 mg13 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0242Cracker (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0174Hydrogenated
H0221Fat or oil added
H0256Carbohydrate fermented
H0262Animal fat or oil added
H0263Vegetable fat or oil added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: