Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 12,1 g
Fett: 9,9 g
Karbohydrat: 4,8 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 12 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 655 kJ (157 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,9 g55%
KarbohydratMI01814,8 g12%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI000212,1 g31%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014273 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03256 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03226 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00026 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,6 mg
NiacinekvivalenterMI00024,9 mg24 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000268 mg5 %
Kalium (K)MI0002229 mg6 %
Natrium (Na)MI0002589 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)MI0002121 mg18 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,2 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00022,8 mg20 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0144Semisolid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: