Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 70 g
Fett: 16,5 g
Protein: 10,2 g
Karbohydrat: 2,3 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Protein: 21 E%
Karbohydrat: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 833 kJ (201 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett228a16,5 g73%
KarbohydratMI01812,3 g4%
Kostfiber228a1 g0%
Protein228a10,2 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014270 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03256 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03226 µg-RE0 %
Betakaroten228a0 µg
Retinol228a6 µg
Vitamin D228a0 µg0 %
Vitamin E228a0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)228a0,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)228a0,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)228a2,2 mg
NiacinekvivalenterMI04214 mg19 %
Vitamin B6 (pyridoksin)228a0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)228a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)228a0,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)228a17 mg16 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)228a16 mg1 %
Kalium (K)228a405 mg11 %
Natrium (Na)228a890 mg
Salt (NaCl)MI01202,2 g
Fosfor (P)228a190 mg29 %
Magnesium (Mg)228a13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)228a0,6 mg5 %
Kobber (Cu)228a0,04 mg4 %
Sink (Zn)228a1 mg7 %
Selen (Se)228a7 µg8 %
Jod (I)228a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1161Cattle
C0269Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
228a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2018-2019. Kjøttprodukter. Publisert rapport (2019): «Næringsstoff- og tungmetallanalyser i kjøttprodukter». mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: