Kjøttsuppe med grønnsaker og poteter, Fjordland
Energi i 100 g
Per 100 g
177 kJ (42 kcal)
177 kJ (42 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 3,1 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 1,7 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Sukker, fritt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 127 | 0,4 g |
Transfettsyrer | 111a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 111a | 0,4 g |
Flerumettede fettsyrer | 111a | 0,1 g |
Omega-3 | 111a | 0 g |
Omega-6 | 111a | 0,1 g |
Kolesterol | 111a | 5 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 10 | – |
C14:0 (myristinsyre) | 10 | – |
C16:0 (palmitinsyre) | 10 | – |
C18:0 (stearinsyre) | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 10 | – |
C18:1 sum (oljesyre) | 10 | – |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 56 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 110 µg-RE | 14 % |
Betakaroten | 111a | 658 µg | |
Retinol | 111a | 1 µg | |
Vitamin D | 111a | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 111a | 0,3 mg-ATE | 2 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 111a | 0,05 mg | 3 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 111a | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B3 (niacin) | 111a | 1,3 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 1,8 mg | 8 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 111a | 0,1 mg | 5 % |
Vitamin B9 (folat) | 111a | 21 µg | 6 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 111a | 0,2 µg | 5 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 111a | 8 mg | 7 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 111a | 22 mg | 1 % |
Kalium (K) | 111a | 268 mg | 7 % |
Natrium (Na) | 111a | 497 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,2 g | |
Fosfor (P) | 111a | 50 mg | 7 % |
Magnesium (Mg) | 111a | 17 mg | 5 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 111a | 0,6 mg | 5 % |
Kobber (Cu) | 111a | 0,05 mg | 5 % |
Sink (Zn) | 111a | 0,7 mg | 5 % |
Selen (Se) | 111a | 1 µg | 1 % |
Jod (I) | 111a | 1 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0198 | Soup (US CFR) |
A0865 | Soup (EUROFIR) |
B1218 | Potato |
C0240 | Root, tuber or bulb, without peel |
E0110 | Semiliquid with solid pieces |
F0014 | Fully heat-treated |
G0040 | Reheated by boil-in-bag |
H0151 | Spice or herb added |
H0191 | Meat added |
H0212 | Vegetable added |
J0131 | Preserved by chilling |
K0027 | Vacuum-packed |
M0143 | Glass container, tin-plated steel lid |
M0213 | Box |
N0036 | Plastic |
R0316 | Norway |
Z0112 | Food industry prepared |