Kjøttsuppe med grønnsaker og poteter, Fjordland

Energi i 100 g

177 kJ (42 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 4,8 g
Protein: 3 g
Fett: 1 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 46 E%
Protein: 29 E%
Fett: 21 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 177 kJ (42 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1271 g20%
KarbohydratMI01814,8 g45%
Kostfiber1271 g4%
Protein1273 g28%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032556 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322110 µg-RE14 %
Betakaroten111a658 µg
Retinol111a1 µg
Vitamin D111a0 µg0 %
Vitamin E111a0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)111a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)111a0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)111a1,3 mg
NiacinekvivalenterMI04211,8 mg8 %
Vitamin B6 (pyridoksin)111a0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)111a21 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)111a0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)111a8 mg7 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)111a22 mg1 %
Kalium (K)111a268 mg7 %
Natrium (Na)111a497 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)111a50 mg7 %
Magnesium (Mg)111a17 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)111a0,6 mg5 %
Kobber (Cu)111a0,05 mg5 %
Sink (Zn)111a0,7 mg5 %
Selen (Se)111a1 µg1 %
Jod (I)111a1 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0040Reheated by boil-in-bag
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0212Vegetable added
J0131Preserved by chilling
K0027Vacuum-packed
M0143Glass container, tin-plated steel lid
M0213Box
N0036Plastic
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
111a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
127
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2021
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: