Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 8,1 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 0,9 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 82 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 168 kJ (40 kcal)
  • Spiselig del: 77 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e0,2 g4%
KarbohydratMI01818,1 g81%
Kostfiber6181 g4%
Protein460e0,9 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI05128,1 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03259 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032217 µg-RE2 %
Betakaroten450c105 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6180,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6180,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)6180,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)6180,3 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6180,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)460e24 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)61837 mg35 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61825 mg2 %
Kalium (K)618154 mg4 %
Natrium (Na)6181 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61819 mg2 %
Magnesium (Mg)61810 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6180,1 mg0 %
Kobber (Cu)6180,04 mg4 %
Sink (Zn)6180 mg0 %
Selen (Se)6180 µg0 %
Jod (I)6180 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1751Clementine
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
618
Jacobsen, J., Danielsen, M., Langwagen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i frugter. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: