Knekkebrød, rug, tynt, Rugsprø, Finncrisp

Energi i 100 g

1 345 kJ (319 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 56,3 g
Kostfiber: 16 g
Vann: 15 g
Protein: 11,1 g
Fett: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 9 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 345 kJ (319 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400k2 g5%
KarbohydratMI018156,3 g71%
Kostfiber400k16 g9%
Protein400k11,1 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33153 g
SukkerarterMI05123,3 g
Sukker, tilsatt3310 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten400k0 µg
Retinol400e0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400k0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400k0,26 mg20 %
Vitamin B2 (riboflavin)400k0,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)400k1,5 mg
NiacinekvivalenterMI04213,4 mg16 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400k0,36 mg20 %
Vitamin B9 (folat)400k90 µg28 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400k34 mg2 %
Kalium (K)400k520 mg15 %
Natrium (Na)400k615 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)400k390 mg60 %
Magnesium (Mg)400k88 mg29 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400k4 mg36 %
Kobber (Cu)200,3 mg33 %
Sink (Zn)400k3,1 mg22 %
Selen (Se)400k24 µg28 %
Jod (I)400k113 µg80 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1313Rye
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
400k
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2023-06-13. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: