Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 67,2 g
Vann: 11 g
Kostfiber: 9 g
Karbohydrat: 6,4 g
Protein: 6,3 g
Energiinnhold
Fett: 90 E%
Karbohydrat: 4 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 775 kJ (674 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett61467,2 g89%
KarbohydratMI01816,4 g3%
Kostfiber6149 g2%
Protein6146,3 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten6140 µg
Retinol460f0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6140 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6140,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)6140 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6141,4 mg
NiacinekvivalenterMI04212,5 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6140,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)6146 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6140 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61412 mg1 %
Kalium (K)614793 mg23 %
Natrium (Na)61425 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)614185 mg28 %
Magnesium (Mg)614109 mg36 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6142,4 mg21 %
Kobber (Cu)6140,71 mg78 %
Sink (Zn)6141,2 mg8 %
Selen (Se)6140 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0824Nut or seed product (EUROFIR)
B1536Coconut palm
C0134Seed, skin removed
E0100Divided into pieces, thickness <0 3 cm
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
614
Axelsson, C., Sipinen, JP. Nötter, frön och gryn 2018 - analys av näringsämnen. Livsmedelsverket, Uppsala, 2018. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: