Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 54,5 g
Vann: 29 g
Fett: 8,7 g
Protein: 7,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Fett: 23 E%
Protein: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 383 kJ (328 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g8,7 g23%
KarbohydratMI018154,5 g67%
Kostfiber500 g0%
Protein460g7,9 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI014229 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO54,5 g
Sukker, tilsatt33149,6 g
Sukker, fritt33149,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032574 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032275 µg-RE10 %
Betakaroten460g14 µg
Retinol460g73 µg
Vitamin D460g0,2 µg2 %
Vitamin E460g0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,42 mg26 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,2 mg
NiacinekvivalenterMI04211,5 mg7 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)460g11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)460g0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g284 mg24 %
Kalium (K)460g371 mg10 %
Natrium (Na)460g127 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)460g253 mg39 %
Magnesium (Mg)460g26 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g0,2 mg1 %
Kobber (Cu)460g0,02 mg2 %
Sink (Zn)460g0,9 mg6 %
Selen (Se)460g15 µg17 %
Jod (I)430b25 µg17 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0781Processed milk (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0114Water removed to reconstitution ratio 1 plus 1
H0136Sugar or sugar syrup added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0151Metal container
M0215Jar
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
430b
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2017.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: