Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Kostfiber: 42 g
Fett: 17,8 g
Vann: 15 g
Karbohydrat: 13,1 g
Protein: 12,4 g
Energiinnhold
Fett: 46 E%
Kostfiber: 24 E%
Karbohydrat: 16 E%
Protein: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 426 kJ (346 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g17,8 g46%
Karbohydrat2013,1 g15%
Kostfiber460g42 g23%
Protein460g12,4 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten460g0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,29 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)460g2,1 mg
NiacinekvivalenterMI04214,2 mg20 %
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)460g0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g21 mg20 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g709 mg61 %
Kalium (K)460g1 267 mg37 %
Natrium (Na)460g35 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)460g409 mg63 %
Magnesium (Mg)460g330 mg110 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g16,3 mg148 %
Kobber (Cu)460g0,98 mg108 %
Sink (Zn)460g4,7 mg33 %
Selen (Se)460g26 µg30 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1381Coriander
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: