Kornblanding, med frukt, Fruktmüsli

Energi i 100 g

1 588 kJ (376 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 69,8 g
Vann: 10 g
Protein: 8,5 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 5,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 75 E%
Fett: 13 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 588 kJ (376 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett225a5,7 g13%
KarbohydratMI018169,8 g74%
Kostfiber225a6 g3%
Protein225a8,5 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33150,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO19 g
Sukker, tilsatt3315,6 g
Sukker, fritt3315,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E225a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)225a0,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)225a0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)701G1,2 mg
NiacinekvivalenterMI04212,6 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)225a0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)225a18 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)225a45 mg3 %
Kalium (K)225a440 mg12 %
Natrium (Na)225a160 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)225a300 mg46 %
Magnesium (Mg)225a93 mg31 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)225a2,7 mg24 %
Kobber (Cu)225a0,34 mg37 %
Sink (Zn)225a1,8 mg12 %
Selen (Se)225a1 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1219Common oat
C0133Seed, skin present, germ present
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0152Grain added
H0177Nut or seed added
H0364Dried or candied fruit added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
225a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tungmetaller, %20akrylamid%20og%20mykotoksin%20i%20br%C3%B8d, %20knekkebr%C3%B8d%20og%20frokostblandinger.pdf
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: