Kornblanding, müsli med frukt, nøtter, søtet

Energi i 100 g

1 542 kJ (365 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 70,6 g
Vann: 9 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 8 g
Fett: 3,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 78 E%
Fett: 9 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 542 kJ (365 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e3,8 g9%
KarbohydratMI018170,6 g77%
Kostfiber400e8 g4%
Protein400e8 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2041,5 g
Sukkerarter400e29,1 g
Sukker, tilsatt701G8,6 g
Sukker, fritt3318,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400e1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,28 mg21 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,59 mg36 %
Vitamin B3 (niacin)400e1,9 mg
NiacinekvivalenterMI04213,2 mg15 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)400e41 µg12 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e25 mg2 %
Kalium (K)400e410 mg12 %
Natrium (Na)400e174 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)400e272 mg42 %
Magnesium (Mg)400e89 mg29 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e3 mg27 %
Kobber (Cu)200,5 mg55 %
Sink (Zn)400e2,2 mg15 %
Selen (Se)400e1 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1324Grain
C0133Seed, skin present, germ present
E0104Whole and pieces
F0018Partially heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0152Grain added
H0158Sucrose added
H0239Rolled
H0364Dried or candied fruit added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: