Krabbe, kokt
Energi i 100 g
Per 100 g
456 kJ (108 kcal)
Mer krabbe:
456 kJ (108 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 50 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 312 | 0,3 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 312 | 0,2 g |
Flerumettede fettsyrer | 312 | 0,5 g |
Omega-3 | 73e | 0,3 g |
Omega-6 | 74e | 0,1 g |
Kolesterol | 312 | 142 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 321d | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 321d | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 321d | 0,1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 321d | 0 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 321d | 0,1 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 321d | 0,2 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 4 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 50 | 0 µg | |
Retinol | 312 | 4 µg | |
Vitamin D | 312 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 450c | 4,7 mg-ATE | 39 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 312 | 0,05 mg | 3 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 312 | 0,4 mg | 25 % |
Vitamin B3 (niacin) | 312 | 1,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 312 | 0,2 mg | 11 % |
Vitamin B9 (folat) | 450c | 13 µg | 4 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 312 | 13,5 µg | 337 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 312 | 551 mg | 47 % |
Kalium (K) | 312 | 244 mg | 7 % |
Natrium (Na) | 312 | 550 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,4 g | |
Fosfor (P) | 312 | 450 mg | 70 % |
Magnesium (Mg) | 312 | 63 mg | 21 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 312 | 1,8 mg | 16 % |
Kobber (Cu) | 312 | 1,6 mg | 177 % |
Sink (Zn) | 312 | 6,5 mg | 46 % |
Selen (Se) | 312 | 200 µg | 235 % |
Jod (I) | 325 | 178 µg | 127 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0267 | Seafood or seafood product (US CFR) |
A0802 | Fish or related organism (EUROFIR) |
B1335 | Crab |
C0125 | Skeletal meat part, without bone or shell |
E0150 | Whole, natural shape |
F0014 | Fully heat-treated |
G0014 | Boiled |
H0001 | Treatment applied not known |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0053 | Mollusk shell, food contact surface |
P0024 | Human consumer, no age specification |