Krem, pisket, på boks

Energi i 100 g

1 340 kJ (325 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 60 g
Fett: 33 g
Karbohydrat: 5 g
Protein: 2 g
Energiinnhold
Fett: 91 E%
Karbohydrat: 6 E%
Protein: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 340 kJ (325 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a33 g91%
KarbohydratMI01815 g6%
Kostfiber500 g0%
Protein114a2 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014260 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325148 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322164 µg-RE21 %
Betakaroten112a194 µg
Retinol114a132 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E112a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)112a0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)112a0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)112a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a80 mg6 %
Kalium (K)114a98 mg2 %
Natrium (Na)114a30 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a53 mg8 %
Magnesium (Mg)114a6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)112a0 mg0 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)114a0,2 mg1 %
Selen (Se)112a1 µg1 %
Jod (I)114a12 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0782Cream (EUROFIR)
B1201Cow
C0161Heavy cream
E0119Semisolid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0158Sucrose added
H0306Homogenized or emulsified
H0358Aerated by whipping
H0487Carrageenan added
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0014Packed in gas other than air
M0151Metal container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: