Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Kostfiber: 51 g
Vann: 18 g
Protein: 16,3 g
Karbohydrat: 11,3 g
Fett: 3,5 g
Energiinnhold
Kostfiber: 41 E%
Protein: 28 E%
Karbohydrat: 19 E%
Fett: 13 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 007 kJ (244 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2313,5 g12%
KarbohydratMI018111,3 g19%
Kostfiber23151 g40%
Protein23116,3 g27%
Alkohol500 g0%
VannMI014218 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2319,3 g
Sukkerarter2312 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten2310 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2310,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2310,88 mg67 %
Vitamin B2 (riboflavin)2310,23 mg14 %
Vitamin B3 (niacin)701G22 mg
NiacinekvivalenterMI042124,7 mg121 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2310,9 mg50 %
Vitamin B9 (folat)23188 µg27 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2310 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)231104 mg9 %
Kalium (K)2311 550 mg45 %
Natrium (Na)2310 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)2311 300 mg203 %
Magnesium (Mg)231535 mg178 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)23113 mg118 %
Kobber (Cu)2311 mg111 %
Sink (Zn)2317,8 mg55 %
Selen (Se)2313 µg3 %
Jod (I)2310 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1312Wheat
C0288Bran
E0117Medium ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
231
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2019-2021. Kornprodukter. Publisert rapport (2021): "Analyse av næringsstoffer, tungmetaller og mykotoksiner i korn". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tungmetaller%20og%20mykotoksiner%20i%20kornprodukter%202021.pdf
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: